شیر خشک گوساله

راه اندازی و مشاوره خط تولید شیر خشک گوساله

اجرای اتوماسیون خط تولید شیر خشک گوساله در گاو داری هایی که تعداد گوساله های زیادی پرورش می‌دهند و تغذیه آنها با شیر مادر ممکن نیست، صورت می‌پذیرد.

در این پروژه با بررسی و بازبینی دقیق و کارشناسی شده و با نظر به تعداد گوساله ها و حجم شیرخشک مورد نیاز آنها، غلظت شیر خشک مورد نیاز تعیین می‌شود. جهت آشنایی بیشتر با پروژه های مشاوره و راه اندازی خط تولید شیرخشک گوساله در ادامه با گروه صنعتی سپیانی همراه باشید.

 

جزئیات پروژه

خط تولید شیر خشک گوساله

پیش از اینکه به سراغ مقوله خط تولید شیر خشک گوساله برویم بهتر است بدانیم دانش و تجربه دامپزشکان و دامپروران و دامداران و پیشنهاد تمامی شرکت های تولید کننده شیر خشک گوساله، شروع به مصرف شیر خشک برای گوساله‌ها بلافاصله بعد از قطع آغوز است. بعضی اعتقاد دارند با نظر به ارزش غذایی و ایمنی زایی شیر مادر برای تغذیه گوساله، مناسب‌تر است. بعد از قطع آغوز، چند روز از شیر گاو برای تغذیه گوساله استفاده می‌شود و بعد از آن دادن شیر خشک به گوساله شروع خواهد شد.

 

حتما بخوانید : اتوماسیون صنعتی خط تولید چیست؟

 

بهتر است با نظر به ارزش غذایی و ایمنی زایی شیر مادر از یک سو و تفاوت قیمت آن با شیر خشک گوساله از سوی دیگر، در شرایط کنونی به منظور دست یافتن به بیشترین بازدهی، در تغذیه تمام گوساله های شیرخوار از زمان قطع آغوز تا ۱۴ روزگی از مخلوط جانشین شیر گوساله و شیر گاو به نسبت ۳ به ۱ تا ۱ به ۱ استفاده شود. این مخلوط علاوه بر مهیا کردن شروط استفاده کردن از هر دو ماده در همه سنین، از تغییر مزه و بوی شیر و مسائل و مشکلات ناشی از آن ممانعت شود. پس از روز ۱۴ تا زمانی که شیر گیری پودر شیر خشک گوساله به طور کامل امکان مصرف را دارا می‌باشد.

 

اجرای اتوماسیون خط تولید شیر خشک گوساله

با توجه به اینکه برای گوساله ها غلظت شیر و همچنین دمای آن از اهمیت زیادی برخوردار است. این کار اگر بوسیله نیروی انسانی صورت بگیرد احتمال خطای آن بسیار بالا خواهد بود. سیستم اتوماسیون خط تولید شیر خشک گوساله مناسب‌ترین شیوه به منظور تغذیه مناسب و کامل گوساله ها است. در عین حال یکی دیگر از مزیت‌های بسیار حائز اهمیت این سیستم عملیات CIP یا شستشوی کامل، بصورت اتوماتیک و با دقت بالایی است. از نمونه پروژه های بزرگ و موفق گروه صنعتی سپیانی در این زمینه گاوداری همت در شهرک صنعتی آبیک قزوین میباشد.

گروه سپیانی با سال‌ها تجربه درخشان در زمینه اتوماسیون صنعتی، راه اندازی خط تولید، طراحی خط تولید، مشاوره راه اندازی خط تولید، راه اندازی خطوط تولید لبنیات و موارد مشابه و نیز بهره گیری از مشاورین، متخصصین، مهندسین و تکنسین‌ های مجرب و دارای سابقه طلایی همواره در کنار شما عزیزان بوده و خواهد بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید فرم درخواست مشاوره رایگان را تکمیل نمایید تا مشاورین ما در کمترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.

 

شیر خشک گوساله

 

عملیات CIP

سیستم CIP مخفف سه کلمه Cleaning In Place که به معنای شستشو در محل (شستشو سرخود) است. قطعات ماشین‌آلات کارخانه‌ها تا سال ۱۹۵۰ ابتدا از یکدیگر جدا می‌شدند و بعد از آن به صورت دستی گندزدایی می‌شدند. سیستم CIP در صنایع مختلف یک امتیاز فوق‌العاده مهم به شمار می‌رود. این روش سریع و به مراتب تکرار پذیرتر از روش‌های دیگر است.

 

مطلب مرتبط : دستگاه CIP چیست؟ کاربردهای آن

 

روش آماده سازی

همان‌گونه که در راهنمای روش مصرف پودر های مختلف جانشین شیر آمده است. نسبت مخلوط سازی استاندارد افزایش یک کیلوگرم پودر در 8 تا 9 لیتر آب گرم ذکر شده است. مناسب‌ترین دمای آب به منظور آماده سازی ۶۰ - ۴۵ درجه سانتی گراد است. بهتر است ابتدا مقداری پودر جانشین شیر گوساله را در یک سطل تمیز با یک تا دو برابر حجم آب مخلوط کرده و به طور کامل بهم بزنیم تا محلول کاملاً یکدست و غلیظ بدست بیاید.

فاصله زمانی آماده سازی تا مصرف و درجه حرارت محیط دو عامل فوق‌العاده مهم در کارآیی بهینه این پودر ها محسوب می‌شوند. به گونه‌ای که دمای شیر در زمان خوردن گوساله از حدود ۴۰ - ۳۷ درجه سانتی گراد نمی‌بایست کمتر باشد. برای بازدهی مطلوب، نیاز است دمای آب در زمان مخلوط کردن در فصل تابستان حداقل ۴۵ درجه سانتی گراد و در فصل‌های دیگر حداقل ۶۰ - ۵۵ درجه سانتی گراد باشد. به دلیل همین حساسیت بالا استفاده از اتوماسیون تهیه و تولید شیر گوساله الزامی است.

نحوه مصرف

بدون تردید بهترین شیوه خوراندن شیر جایگزین به گوساله ها استفاده از دستگاه های خودکار شیرخوران است. این دستگاه‌ ها جانشین شیر گوساله را با دما و فشار یکسان به همه گوساله ها خواهند رساند. گوساله با میک زدن‌ های یکنواخت سر پستانک این دستگاه‌ها، میزان شیر مورد نیاز خود را دریافت خواهد کرد. بهره‌بری از این دستگاه‌ها در همه گاوداری‌هایی که توان اقتصادی و فنی نصب و راه اندازی آن را دارند پیشنهاد می‌گردد.

انواع مدرن و پیشرفته این دستگاه‌ها مجهز شده به حسگر های ویژه در سرپستانک هر گوساله به منظور ثبت و نشان دادن میزان شیر خوردن هر گوساله در هر وعده غذایی، هر روز و دوره شیر خواری است. در صورت عدم وجود این دستگاه‌ها، استفاده از بطری پستانک دار و یا سطل پستانک دار پیشنهاد می‌گردد. این ظروف امکان مکیدن را به گوساله میدهد تا جایی که ممکن است از سرد شدن زود هنگام محلول شیر جلوگیری خواهد کرد. قدیمی ترین شیوه مصرف شیر یا شیر جانشین استفاده از سطل است.

 

حتما بخوانید : صفر تا صد خط تولید بستنی

 

فرایند خط تولید شیرخشک

 

عوض کردن نوع جایگزین شیر گوساله

بسیار این اتفاق رخ می دهد که تهیه و خرید یک نوع شیر خشک گوساله مصرفی در یک گاوداری، بدلایل گوناگون امکان‌پذیر نمی‌شود. در این موارد با نظر به تمایزات مزه و بوی انواع گوناگون جایگزین شیر با یکدیگر، توصیه می‌گردد. از مخلوط شیر خشک گوساله و شیر گاو به نسبت مناسب به منظور تغذیه گوساله‌های قبلی استفاده گردد. در جهت کنترل دقیق وضعیت و شرایط سلامتی و اشتهای همه گوساله ها در اولین هفته اعمال تغییر، بشدت پیشنهاد می‌شود. هرچند ریسک این دگرگونی و تغییر در گوساله‌ های بزرگتر ( ۴۵ تا ۹۰ روزه ) بسیار کمتر می‌باشد. اما کنترل سلامتی و اشتهای آنها نیز مهم و حائز اهمیت است.

برخی از مزیت‌های جایگزین شیر و استفاده از آن:

  1. ترکیب ثابت و بدون تغییر از نظر مقدار پروتئین و چربی موجود در شیر جایگزین
  2. فراهم کردن نیاز گوساله به انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز گوساله
  3. کاهش میزان کار کارگری در محل نگهداری گوساله ها و نیز در زمان انتقال شیر از شیر دوشی به گوساله دانی
  4. پایین آورد ریسک بیماری‌ هایی که با شیر از مادر به گوساله انتقال می‌یابد.
  5. احتمال استفاده از انواع مکمل‌های رشد نظیز پروبیوتیک ها در جایگزین شیر
  6. افزایش نسبی اشتها و مصرف غذا در بازه زمانی از شیر گیری و شروع به مصرف غذای خشک
  7. صرفه جویی اقتصادی بخاطر اختلاف قیمت با شیر گاو

بعضی نکات پیرامون استفاده از جایگزین شیر گوساله:

  • یکی از شیوه‌های درست گندزدایی، شستشوی ابتدایی با آب ۶۰ درجه سانتی گراد، بعد گندزدایی و چربی زدایی آن با محلول ۲۵ / ۰ درصد (یک به چهارصد) شوینده پر قدرت پرا کسیدی و سپس تخلیه و آب کشی با آب تمیز ۴۵ تا ۴۰ درجه سانتی گراد است.
  • پیشنهاد می‌گردد در زمان تغییر انواع جایگزین شیر به مقدار پروتئین، چربی، فیبر، مقدار ویتامین ها و نمک های معدنی بویژه ویتامین های A , B , C کولین، آهن، روی، مس، سلنیوم و پروبیوتیک ها توجه و دقت کافی به عمل آید. در صورت تغییر نوع شیر از محلول با پروتئین و چربی و فیبر کمتر محصول با پروتئین با چربی با فیبر بیشتر، کنترل و مهار اشتها و مصرف و همه دلایل سلامتی از اهمیت بیشتری برخوردار خواهند شد.

 

خط تولید شیرخشک

در گاوداری های صنعتی به دلیل عدم استفاده شیر مادر برای گوساله آن هم به دلیل شلوغی زیاد، گاودارها ناچار میشوند. به منظور راحتی کار و نیز حفظ سلامت گوساله آنها را از مادر جدا کرده. درون یک بخش جداگانه به آنها شیرخشک بدهند. در این بین تلاش میشود که شیر خشکی که به گوساله داده می‌شود سرشار از انواع ویتامین ها باشد. حتی استریل شود تا مشکلی در مسیر رشد گوساله بوجود نیاید و گوساله به هیچ عنوان گرفتار بیماری‌های گوناگون نشود. گوساله‌ها در ابتدای مسیر خیلی ضعیف هستند و اگر در این موارد از آنها مراقبت نشود، از بین خواهند رفت.

گروه صنعتی سپیانی با اجرای پروژۀ شیرخشک گوساله تضمین خواهیم کرد که شیر خشک گوساله با کیفیت ثابت و بسیار عالی و با دمای ثابت و استاندارد به گوساله ها خورانده شود. روش کار بدین شکل است که مخزن یا مخازنی موجود هستند که در آن شیرخشک بوسیله آب و شیر خشک مخلوط به دمای لازمه خواهد رسید. 

شما عزیزان میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و خریداری تجهیزات صنعتی مرتبط با اتوماسیون صنعتی به سایت فروشگاهی ما با عنوان سایت دکتر PLC مراجعه بفرمایید.

گروه صنعتی سپیانی با در اختیار داشتن تیم فنی که از ترکیب تخصص و تعهد کیفیتی فوق العاده بوجود آورده‌اند. همواره از آغاز تصمیم گیری شما در زمینه اتوماسیون صنعتی، راه اندازی خط تولید، طراحی خط تولید، مشاوره راه اندازی خط تولید، راه اندازی خطوط تولید لبنیات و... همراه شما خواهند بود. تیم ما با ارائه خدمات پشتیبانی 24 ساعته ضامن آرامش خیال شما در پروسه تولید خواهد بود. 

دریافت مشاوره تلفنی رایگان
بازگشت به لیست

Related projects