دستگاه های پرکن
گروه صنعتی سپیانی در زمینه اتوماتیک کردن و ساخت ماشین های پر کن همچون دستگاه پرکن مایعات برای انواع محصولات خوراکی از جمله مایعات (آبمیوه، آب معدنی و…) و لبنیات (خامه، ماست، شیر، دسر و مایعات غلیظ ) حبوبات، میوه های تازه و خشک فعالیت داشته است.
این گروه در نظر داشته است که درخور هر صنعت عمل کرده و با در نظر گرفتن بودجه لازم سعی در ساخت بهترین دستگاه و با قیمتی متناسب با بودجه، آن دستگاه را ساخته و برنامه نویسی کند و تحویل مشتری دهد. در ادامه بیشتر به معرفی دستگاه پرکن مایعات خواهیم پرداخت پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
دستگاه پرکن مایعات
یکی از دستگاه های کاربردی در صنایع غذایی، شیمیایی، دارویی و… دستگاه پرکن مایعات است که بهرهوری و استفاده از آنها اجتناب ناپذیر خواهد بود. به منظور پر کردن ظروف و بطری ها با مایعات این دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد. که در کنار بهرهوری از سرعت و دقت بالا، بکارگیری آن فوقالعاده آسان، سودبخش و کارآمد است. دستگاه پرکن مایعات برای انواع مایعات غلیظ، رقیق و… توسط گروه سپیانی متناسب با نیاز مشتری تولید می شوند. در ادامه با انواع دستگاه پرکن مایعات و ساختار سیستم پرکن آن ها بیشتر آشنا خواهید شد.
حتما بخوانید:
دستگاه پرکن مایعات و تعمیر و نگهداری آن
شیوه عملکرد دستگاه پرکن مایعات دستی
یکی از دستگاه های پرمصرف در صنعت، پرکن مایعات است که در صنایعی نظیر صنایع شیمیایی، دارویی، غذایی به فراوانی مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه ها از تنوع بالایی برخوردار هستند که هر یک در ساختارهای گوناگون عمل پر کردن مایعات را به انجام میرسانند.
ساختارهای دستگاههای پرکن
- پرکن پمپی
- پرکن ثقلی
- پرکن سیلندر پیستونی
شیوه عملکرد دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک
دستگاههای پرکن اتوماتیک دارنده یک نوار نقاله به منظور منتقل کردن ظروف در هر مدل و سایز هستند. در دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک توسط سنسور های تعبیه شده و در یک زمان 4 الی 12 ظرف، درب گذاری و درب بندی، عمل پر کردن انجام میگیرد.
ساختار پر کردن در دستگاههای خودکار
- پمپ
- سیلندر پیستونی
- ثقلی
هر یک از این موارد کارایی ویژهای خود را دارند. جهت پر کردن مایعات رقیق مانند آب، دوغ، عرقیجات، تینر، الکل و مایعاتی از این قسم از سیستم ثقل بهره برده میگردد. لازم بذکر است که برای مایعات رقیق و هم برای مایعات غلیظ از سیلندر پیستون و پمپ استفاده میگردد. دقت بسیار سیلندر پیستون هنگام پر کردن و همچنین بهره جویی از سطح بندی، اشتباه کم سبب شده است که بیشتر مورد بهرهوری و استفاده قرار بگیرد و گفتنی است که استفاده از این ساختار منتج به بالا رفتن هزینه دستگاه خواهد شد. گروه صمعتی سپیانی با قیمتی مناسب تر و کیفتی بالاتر از هر جای دیگر به شما در راه اندازی سیستم پر کن اتوماتیک یاری خواهند رساند.
شیوه عملکرد دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک
- جای گیری ظروف بر روی نوار نقاله
- انتقال ظروف به زیر نازل ها
- پر کردن ظرفها با در نظر گرفتن تایمر ها و سنسور ها بر روی دستگاه
- منتقل کردن ظروف به یونیت دربگذاری
- در حالت درخواست مشتری منتقل کردن ظروف به دستگاه سیل القایی (از مدلهای دستگاه سیل وکیوم و از دستگاههای بستهبندی پر مصرف است)، دستگاه لیبل شرینک
- پایان روند کار و منتقل کردن ظروف درب بسته به مکان بسته بندی توسط اپراتور
شیوه عملکرد دستگاه پرکن مایعات نیمه اتوماتیک
دستگاه های پرکن مایعات نیمه خودکار در دو مدل رومیزی و یا شاسی دار تولید میگردند. هر دو مدل این دستگاه ها کم و بیش جای کوچکی را در محیط را اشغال میکنند. جهت ممانعت از نشت کردن و افزایش چکه مایعات بر روی ظروف، نازل ها مجهز به شیر اکچیتور میشوند. در برخی از پرکنها وضعیت به شکلی است که باید تزریق بوسیله نازل از کف ظروف صورت بگیر، با این روش مایع زمان تزریق کف نخواهد کرد، از ظروفی مانند شیشه شورها جاری نمیشود و زمان پر کردن مایعاتی مثل گریس حباب ایجاد نخواهد شد.
در این دستگاه نیز نظیر سایر دستگاه های پرکن مایعات توانایی اعمال سیستم های تزریق سیلندر پیستونی یا پمپ و یا ثقل ویژه مایعات رقیق موجود است و در حقیقت این ساختارها از منظر دقت در پر کردن از هم متمایز هستند. عملیات استارت در دستگاه نیمه اتوماتیک به شکل دستی انجام میگیرد اما خاتمه عملیات تعیین شده و بعد از گذر زمان معین شده، مسدود میگردد.
مراحل کارکرد دستگاه پرکن مایعات نیمه اتوماتیک
- واقع شدن ظرفها در زیر نازل بوسیله اپراتور
- شروع تزریق مایع به ظروف با فشار دادن پدال (در حالت سیلندر پیستونی بودن سیستم تزریق با خاتمه تزریق سنسور قطع کن فرمان قطع تزریق را میدهد و در صورتی که سیستم تزریق از مدل پمپ یا ثقل باشد به منظور مهار مقدار تزریق مایعات از تایمر یار گرفته خواهد شود.)
- منتقل کردن ظرفها به بخش درب گذاری بوسیله اپراتور
مدلهای گوناگون دستگاه پرکن:
دستگاه های پر کن مایعات دارای مدلهای متنوع و گوناگونی هستند که در ادامه این مقاله به شناسایی و تشریح این دستگاهها بیشتر خواهیم پرداخت.
- دستگاه پر کن مایعات درای غلظت (Concentrated Liquid Filling Machine)
ماشین آلات پر کن مایعات دارای غلظت در مدلهای زیر قابل عرضه هستند:
-
- (Pump Filling Machine for Thick Liquids)دستگاه پرکن پمپی: پرکن مایعات دارای غلظت با گرانروی بالا، کارکرد آسان
- (Cylinder Pistone Filling Machine for Thick and Half Thick Fluids) دستگاه پرکن سیلندر پیستونی: پر کن مایعات دارای غلظت، کارکرد مدرن
- دستگاه پر کن و درب بند روتاری به همراه لیبل شیرینگ: سازگار با مایعاتی دارای غلظت، دستگاه متشکل از پر کن روتاری درببند و لیبل شیرینک
- (Spray Filling Machine) دستگاه اسپری پر کن: دستی و نیمه خودکار
- اسپری پر کن خط مستقیم: تمام خودکار
- اسپری پر کن رفت و برگشت: تمام خودکار
- اسپری پرکن تک روتار: تمام خودکار
- Sachet Filling Machine
- Vacum Filling Machine
- Gallone Filling Machines
- Tube Filling Machine
- Can Filling Machine
- Straight Line Filling Machine ویژه مایعات دارای غلظت و رقیق
- دستگاه پر کن مایعات دارای غلظت روتاری
- دستگاه پر کن مایعات در ظرفهای پلاستیکی: ویژه مایعات دارای غلظت و رقیق
- دستگاه (Dilute Liquid Filling) پر کن مایعات رقیق
دستگاههای پر کن مایعات رقیق در مدلهای زیر قابلیت عرضه را دارا هستند:
-
- (Gravity Liquid Filling Machine) دستگاه پرکن مایعات رقیق ثقلی سازگار با مایعات رقیق با کارکرد آسان
- دستگاه پرکن (Overflow Liquid Filling Machine) مایعات اورفلو یا سرریز سازگار با مایعات رقیق و نیمه غلیظ با کاردکرد نسبتاً سخت و مدرن
- دستگاه پرکن مایعات تری بلوک: سازگار با مایعات رقیق، دستگاه متشکل از پر کن، شست و شو دهنده بطری، به انضمام درب گذار و درب بند
- دستگاه پرکن مایعات منوبلوک: سازگار با مایعات رقیق، دستگاه متشکل از پرکن و دربند
ویسکوزیته چیست؟
ویسکوزیته خواص گرانوری یک سیال (مایع یا گاز) است و در حقیقت پارامتری میباشد که مقدار مقاومت مایعات را در مقابل سیلان شدن نمایش خواهد داد. واکنش سیال در یک سیلان وابسته به چگالی (Density) و ویسکوزیته (Viscosity) آن است.
حتما بخوانید:
اهمیت تعمیر و نگهداری خطوط تولید لبنیات
صورتهای گوناگون مایعات
- مایع رقیق
- مایع گاز دار
- مایع نیمه غلیظ
- مایع با غلظت بالا با ویسکوزیته زیاد
- مایع چسبنده و با غلظت بالا
- مایع دربردارنده ذرات جامد
- مایع کف کننده
- مایع اسیدی و خورنده
در دستگاه پر کن مایع رقیق، فعل پر کردن، بوسیله خواص گرانوری مایع و وزن خود مایع با شیوه ثقلی صورت میگیرد. و در پر کردن مایع دارای غلظت بالا فعل پر کردن، به شیوه پمپ یا سیلندر پیستون انجام خواهد گرفت. در دستگاه های پرکن مایع چنانچه سیستم تزریق دستگاه پرکن مایع پیستونی است (ویژه مایع با غلظت فراوان)، حسگرهای قطع کننده در لحظه سیگنال قطع را پس از اتمام تزریق صادر خواهند کرد و چنانچه سیستم پر کردن از مدل پمپ یا کشش باشد. بوسیله تایمر جهت مهار حجم مایع تزریق شده مورد استفاد واقع می شود.
هر چند شمار و مدل نازل های پیش بینی شده در دستگاه های پر کن میبایست مناسب با گنجایش محصول تولیدی درخواستی مشتری سفارش داده شود. متخصصین ما در گروه سپیانی به منظور انتخاب دستگاه مناسب از ابتدا در کنار شما خواهند بود. شما میتوانید از مشاوره رایگان ما با تکمیل فرم درخواست مشاوره در جهت انتخاب محصول مناسب بهره مند شوید.
مدلهای گوناگون دستگاه پرکن
سایر دستگاه پرکن که به منظور پرکردن ظرفهایی از مایعاتی مانند مایعات دارویی و غذایی، آبمیوه، آب معدنی و هر مایع رقیق دیگر مورد استفاده واقع میشود و احتمال بهرهبری از آن با در نظر گرفتن انتخاب فرد، قادر خواهد بود تک نازله، دو تا شش نازله باشد و چناچه مشاورین و متخصصین گروه سپیانی تشخیص بدهند که کارایی دستگاه برای مشتری افزایش مییابد، تعداد نازله های دستگاه را تغییر خواهند داد.
انواع متفاوت این دستگاه در بازار موجود است مانند:
- پیستونی
- ثقلی
- وکیوم
- پمپ پریستالتیک
باید متناسب با محصول خود و با مشاوره متخصصین یک دستگاه را انتخاب کنید.
حتما بخوانید:
صفر تا 100 خط تولید خامه صبحانه
صفر تا 100 خط تولید آب معدنی و آبمیوه
مزایای بهرهوری از دستگاههای پرکن مایعات
با نظر به ساخت و طرحریزی دستگاه های مختلف و کارکرد آنها در صنایع مختلف، بسیاری از کارها سادهتر از قبل صورت خواهد گرفت.
دستگاه پر کن یکی از دستگاههای مؤثر به شمار میرود که بهرهبرداری از آن مزایای مختلفی را دارد مانند:
- پر کردن ظرفها به تعداد بیشتر در بازه زمانی کمتر
- رعایت اصول بهداشت
- بدون مداخله دست
مدلهای مختلف دستگاه پرکن مایعات رقیق (Dilute liquid filling)
Gravity Liquid Filling Machine
مایعات رقیق همان گونه که از اسمش معلوم است به صورت رقیق و جاری هستند و به همین منظور بستهبندی این مدل از مایع سادهتر است. در این مایعات به سبب چگالی و ویسکوزیته پایینی که دارا هستند از وزن و نیروی جاذبه خود مایعات جهت تزریق آن ها مورد استفاده و بهرهبری واقع می شود. این دستگاه با استفاده از ویژگی گرانوری مایعات بطری ها را پر می کنند.
دستگاه پر کن مایع اورفلو (Overflow Liquid Filling Machine)
در صورتی که قصد دارید مایعات رقیق خود در بطری ها با یک ارتفاع یکسان پر کنید این دستگاه را گزینه مناسبی برای شما است. این دستگاه متناسب به منظور پر کردن مایعات رقیق و نیمه غلیظ روان مایع مثل آب، روغن، و نوشیدنی های مختلف، نوشابه، دلستر، آبمیوه، محصولات آرایشی بهداشتی، دارویی، شیمیایی، سفید کننده ها، شوینده ها، شامپو، الکل، آستون، محصولات کف کننده، اسیدی و اشتعال پذیر درون بطری های پلاستیکی (PET)، فلزی و شیشه ای میتواند مورد بهرهبری و استفاده قرار میگیرند.
این دستگاه در مدلهای تمام خودکار و نیمه خودکار قابلیت عرضه دارند. همچنین این دستگاه از جدیدترین و مدرنترین دستگاه های پرکن مایعات ثقلی به شمار میرود و فوقالعاده مقرون به صرفه و اقتصادی بوده و در مدلهای تمام خودکار و نیمه خودکار قابلیت عرضه دارند.
دستگاه پر کن مایعات تری بلوک
این دستگاه یک دستگاه متشکل از شست و شو دهنده بطری ها، پر کن مایعات رقیق و درب گذار و دربند است. این دستگاه قادر خواهد بود به ایر کانوایر (Air Conveyor) تجهیز گردد که بوسیله آن قادر خواهد بود بطری ها را باد کرد. از این رو که یک دستگاه متشکل از دو دستگاه است، فوقالعاده اقتصادی و مقرون به صرفه است. اگر بخواهیم هر کدام از این دستگاه ها را به طور جداگانه تهیه کنید میبایست هزینه ی بیشتری را برای این کار در نظر بگیرید.
مدلهای دستگاه پرکن مایع دارای غلظت بالا (Concentrated Liquid Filling Machine)
Pump Filling Machine for Thick Liquids
این مدل دستگاه پر کن به تایمری یا لودسل نیز مشهور میباشد این دستگاه سازگار جهت پر نمودن مایعات با غ با ولظت بسیار بالا و یسکوزیته زیاد است. مانند روغن های شیمیایی، شربت، شیره، مربا، عسل، وازلین، گریس، واکس، مایع ظرفشویی، مایع دست شویی، خامه، سس، شکلات، ماست، رب، رنگ های پلیمری در ظرفهایی از جنس پلاستیک، شیشه فلز، مورد بهرهوری قرار خواهد گرفت.
در کل شیوه پمپ کردن دقت دستگاه را کاهش خواهد داد. اما ساختار پر کردن این دستگاه بوسیله سیلندر پیستون انجام میشود که سبب دقت زیادی در پر نمودن مایعات میشود. این دستگاه در مدلهای تمام خودکار و نیمه خودکار و دستی قابلیت سفارش دادن دارند که در مدل های نیمه خودکار آن به اپراتور نیاز دارد اما در مدلهای تمام اتومات آن به اپراتور نیازی نیست.
مطلب مرتبط: لودسل چیست؟ کاربرد و انواع آن
سخن آخر
از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید سپاسگزاریم. حال که اطلاعات کلی و اولیه را بدست آوردید. از مرحله انتخاب تا نصب و راه اندازی دستگاه همه چیز را به دستان توانمند متخصصین گروه صنعتی سپیانی بسپارید. کافی است از طریق واتس اپ و یا راه های ارتباطی دیگر به ما پیام دهید تا در کمترین زمان ممکن با شما تماس بگیریم و از خدمات متنوع ما بهره مند شوید. علاوه بر اینها شما میتوانید برای خرید هر یک از قطعات صنعتی یا دستگاه های مرتبط با لبنیات به سایت فروشگاهی ما مراجعه کرده و استعلام قیمت بگیرید.